Rock! Metal! Punk! BANDCOMPETITIE!

Rockcafé Lazaru’s en De Hut van Ome Henne organiseren ieder jaar de vetste bandcompetitie van Leiden en omstreken: Live & Lazaru’s! Vanaf 2019 zijn de drie voorrondes kwalitatiever met slechts 12 bands totaal in plaats van de 18 bands die voorheen voor de finale plekken streden. Het publiek en een vakjury bepalen wie elke ronde wint en welke bands zich uiteindelijk de kampioenen mogen noemen. In 2019 vindt de elfde editie plaats!

Live & Lazaru's

Deze oer-Leidsche bandcompetitie, georganiseerd in het pittoreske Lazaru’s en het gezellige De Hut van Ome Henne, staat elk jaar weer garant voor een lading zeer gevarieerde muziek en aangename ontdekkingen. In drie voorrondes strijden steeds zes bands om een felbegeerde plaats in de finale. Zowel het publiek als de jury kiezen per ronde een winnaar. De winnaar van de juryprijs krijgt de kans om in een professionele studio hun nummers op te nemen. De winnaar van de publieksprijs krijgt elk jaar een wisselende prijs, variërend van een fust bier tot toegangskaarten voor een vette show.

Vakjury

Een bandcompetitie is natuurlijk zo goed als de bands die komen spelen en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het uitdelen van de prijzen. Naast het publiek, de belangrijkste jury, hebben we elk jaar een vakjury die met een positief kritische instelling elk optreden aanschouwt en er wat van vindt. Deze jury bestaat uit bekende en minder bekende mensen met een muzikale achtergrond, die wel zinnen hebben in wat aanstormend talent en koud bier. Hun overwegingen worden na elke ronde door de juryvoorzitter in eloquente epistels geopenbaard, want transparantie, dat is bandcompetitiejureren anno 2020!

Lees hier de juryverslagen van #LeL2019!
Live & Lazaru's 2020

Dit zijn de belangrijke data voor de 12e editie van Live & Lazaru’s.

Voorronde 1: vrijdag 13 maart
Voorronde 2: vrijdag 10 april
Voorronde 3: vrijdag 8 mei
Finale: vrijdag 12 juni

Winnaars eerdere editities #LeL

#LeL 2017

#LeL 2016

#LeL 2015

#LeL 2014

#LeL 2013

#LeL 2012

#LeL 2011

#LeL 2010

#LeL 2009

  • Black Bandit (juryprijs)
  • Playyard (publieksprijs)